De Gispert ha posat els valors que promou el moviment com a exemple dels que cal enaltir en aquests moments, que, ha afirmat, “són històrics per a nosaltres, per a vosaltres i per al país i requereixen agents actius” per “fer realitat el país que sempre hem somiat” i que “potser ara es podrà fer realitat”. Així mateix, ha destacat el paper de les dones en el moviment i la seva capacitat d’assumir reptes.

L’acte, l’ha organitzat la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG), i hi han assistit l’expresident del Parlament Ernest Benach, l’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, el director general de joventut, Antoni Reig, i la directora de política lingüística, Yvonne Griley, a més de caps i escoltes de diversos agrupaments del país, entre d’altres el nostre, l’Agrupament Escolta Roland Philipps representat pel Julio i altes agrupaments d’Acció Escolta de Catalunya: l’AE Skues i l’AE Lola Anglada.

Durant l’acte s’ha projectat l’audiovisual ‘El guiatge avui’, i Rosa Maria Carrasco i Marta Rosàs, totes dues amb una llarga trajectòria en el moviment, han explicat el paper transformador de la dona a Catalunya i les seves experiències relatives a l’escoltisme i el guiatge.

En l’acte també hi han intervingut la comissària internacional de la FCEG, Elena González, i el president de la federació i d’Escoltes Catalans, Víctor Muntés, i, recollint la crida escolta, ha dit: “Ara més que mai cal estar sempre a punt!

A Catalunya hi ha actualment prop de vint mil infants i joves que practiquen l’escoltisme i el guiatge. Tots participen en les activitats dels caus d’Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans o Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, integrats a la FCEG.

+ Info: FCEG o al web del Parlament de Catalunya.